Akoestiek en houtskeletbouw? Klinkt goed.

Een van de meest voorname voordelen van houtskeletbouw is het lage gewicht van de constructie. De misvatting die hier vaak mee gepaard gaat, is dat de akoestische isolatie te wensen overlaat. Nochtans bestaan er heel wat mogelijkheden om geluidsoverdracht bij houten structuren weg te werken. Zoals altijd staat of valt alles met het ontwerp.

Houtskeletbouw maakt gebruik van materialen met verschillende densiteit en gewicht. Denk aan SLS-hout (Scandinavian Lumber Standard), cellulose-isolatie, gipskarton, houtvezelisolatie, OSB-platen, chape, akoestische matten… Door de verschillende materialen slim te combineren in vloeren, daken, binnen- en buitenwanden kan men een goede akoestiek verkrijgen. Zowel wat betreft de lucht-, gevel- en contactgeluidsisolatie als op het lawaai dat wordt veroorzaakt door technische installaties en leidingen. Daarnaast is ook de luchtdichtheid een belangrijke factor voor akoestische isolatie.

Kiest u voor houtskeletbouw, dan kiest u voor veel voordelen. Zonder in te boeten op het vlak van akoestiek. Wilt u meer horen over houtskeletbouw? Hou onze website en Facebook-pagina in de gaten. Heeft u vragen? Contacteer ons.