Hou uw huis koel tijdens de zomer​

 

Zomer, eindelijk weer heerlijk warm weer. Toch is er een keerzijde: als u niet oplet, dringt de hitte ook uw woning binnen. Hier houdt u best al rekening mee voor de bouw- of renovatiewerken. Bijvoorbeeld door te anticiperen op de hoeveelheid zon het gebouw zal opvangen. Waarop moet u verder nog letten bij uw nieuwbouwwoning of renovatie?

  • De oriëntatie van de woning
  • De positie van grote raampartijen
  • De glaskeuze
  • Het ventilatiesysteemBeschikt de woning over balansventilatie (ventilatiesysteem D), vergeet dan niet de bypass in te schakelen. De warmte van de afgezogen lucht wordt zo niet meer gerecupereerd. Verhoog ’s avonds het debiet om een grotere hoeveelheid koele avondlucht door uw woning te blazen.
  • De zonweringScreens, rolluiken, zonneluifels, raffstores … zijn voorbeelden van zonwering die u als gedeeltelijke of volledige verduistering kan gebruiken. Onze partner voor buitenschrijnwerk is Baens nv. Alle mogelijkheden wat betreft zonwering vindt u in hun showroom in de Limburgse gemeente Kinrooi.

Kiest u voor houtskeletbouw, dan kiest u voor een groot voordeel: hout neemt geen omgevingswarmte op en kan het dus niet afgeven. ’s Avonds even ventileren om koele avondlucht binnen te laten, volstaat dus om een houtskeletbouwwoning af te koelen. Gouden tip: zet zowel boven als onder een raam open. Zo zorgt u voor een schouweffect en zal uw huis sneller afkoelen.

Meer weten over onze aanpak? Contacteer ons en we vertellen u er alles over tijdens een vrijblijvende afspraak.