Kiest u voor nieuwbouw of renovatie?

Heeft u net als de meeste Vlamingen een baksteen in de maag? Dan denkt u waarschijnlijk vaak na over wat voor u de beste keuze is: een nieuwbouw- of een renovatiewoning. Voor beide opties valt er wat te zeggen.

Nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning heeft heel wat voordelen. De materiaalkeuze ligt volledig in uw handen, in functie van het beschikbare budget. Zo bepaalt u zélf het uiterlijk én de kwaliteit van het huis. Daarnaast moet een nieuwbouwwoning voldoen aan de hedendaagse isolatienormen. Dat zorgt voor een (veel) lagere energiefactuur.

Een van de nadelen van een nieuwbouw is de grondschaarste in Vlaanderen. Het is moeilijk om een betaalbaar perceel te vinden en de nog beschikbare gronden zijn vaak van ondermaatse kwaliteit. Lees onze tips voor het kopen van een bouwgrond.

Renovatie

Ook het verbouwen van een huis heeft zo zijn voordelen. Bij renovaties geldt een btw-tarief van amper 6%, terwijl dat bij een nieuwbouw 21% bedraagt. Afhankelijk van in welke staat de woning zich bevindt, is het mogelijk om werken en kosten te spreiden in de tijd. Iets helemaal anders: een bestaand huis bevat vaak authentieke elementen die het een uniek karakter geven.

Niettemin bent u nooit 100% zeker in welke toestand u de woning koopt en welke werken er nog allemaal moeten gebeuren. Onverwachte obstakels zoals constructiefouten, slechte afwerking en andere gebreken merkt u vaak pas later op.

Dus wat denkt u, nieuwbouw of renovatie? Beide hebben alvast één ding gemeen: Horemans Houtskeletbouw. U kan bij ons terecht voor zowel nieuwbouw als verbouwingen. Op zoek naar een betrouwbare bouwpartner? We helpen u graag verder.