Klantenervaring: Livia & Jonas uit Ham

Wij bouwen het huis waar u van houdt. Daar streven we naar. Bij elk plan, bij elke werf en bij elke klant. Zo ook bij Livia Driesen en Jonas Poelmans. In april plaatsten we voor het koppel een HSB-constructie in Ham. Ziehier hun relaas over de samenwerking met Horemans Houtskeletbouw.

Waarom juist houtskeletbouw? 
“Wij hebben deze bouwmethode gekozen omwille van meerdere redenen. Ten eerste: het is energiezuiniger dan klassieke bouw. Ten tweede wilden we in onze woning graag veel zelf doen. Daarvoor is houtskeletbouw gewoon beter geschikt. De muren moeten bijvoorbeeld niet bepleisterd worden en er is een aparte spouw voor leidingen. Dat maakt het toch allemaal wat simpeler.”

Voor welk type woning hebben jullie gekozen?
“We wonen in een modern huis. In de afwerking kiezen we hier en daar wel voor vintage en retro-elementen. Kwestie van een streepje gezelligheid te integreren in de strakke stijl.”

Hoe zijn jullie terechtgekomen bij Horemans Houtskeletbouw? 
“Nadat we onze bouwgrond gekocht hadden, zijn we ten rade gegaan bij een 13-tal bedrijven actief in houtskeletbouw. Horemans Houtskeletbouw was er een van. Al na één gesprek hadden we er een zeer goed gevoel bij. Van het bedrijf én van de mensen die er werken.”

Al na één gesprek hadden we er een zeer goed gevoel bij. Van het bedrijf én van de mensen die er werken.”

“Sven (Horemans, nvdr) kwam meteen erg professioneel en punctueel over. Hij weet erg veel: niet alleen over houtskeletbouw, maar ook over alle nieuwe technieken en materialen voor lage-energiewoningen. Denk maar aan het gebruik van Purenit onder de raampartijen.”

Wat vonden jullie van de samenwerking met Horemans Houtskeletbouw?

“Eigenlijk hebben we alleen maar goede ervaringen met Horemans Houtskeletbouw. Iets wat we heel erg belangrijk vinden, zeker bij bouwbedrijven: Horemans Houtskeletbouw komt zijn afspraken na. Zo zijn ze begin april gestart en stond de ruwbouw zo’n vier weken later recht. Dat hadden ze vooraf duidelijk aangegeven.”

Iets wat we heel erg belangrijk vinden, zeker bij bouwbedrijven: Horemans Houtskeletbouw komt zijn afspraken na.

“Daarnaast denken ze mee en zoeken ze naar klantgerichte oplossingen. Wij wilden bijvoorbeeld zo weinig mogelijk ondersteuningspalen. Horemans ging daarom actief op zoek naar een geschikt systeem. Hierbij hielden ze ook rekening met de vele overspanningen in onze woning. Uiteindelijk zijn ze gestoten op een Duits systeem, meer bepaald X-LAM, en hebben ze zich hierin gespecialiseerd. Toch straf, hè?”

Wilt u ook hét huis bouwen waar u van houdt? Neem contact met ons op.