Klantenverhalen: Maarten & An uit Sint-Truiden

Deze zomer zullen Maarten Kerckhofs en An D’Hoker intrekken in hun nieuwbouwwoning te Sint-Truiden. Het koppel werkt hiervoor samen met Horemans Houtskeletbouw. Geen verrassing dus dat ze voor houtskeletbouw als bouwmethode hebben gekozen. Lees hier hoe ze de samenwerking hebben ervaren.

Sinds wanneer zijn jullie aan het bouwen?

“In april 2016 zijn we gestart met de voorbereiding van de funderingspalen. Onmiddellijk daarna, in mei, is de houtskeletbouw geplaatst. Dat gebeurde op enkele weken tijd waardoor de metselwerken al in juni konden aanvatten. Na het bouwverlof zijn dan de ramen geïnstalleerd zodat onze woning op een goede drie maanden tijd winddicht was.

Sindsdien zijn we bezig met de technische installaties en de afwerking. Dat doen we helemaal zelf en dit terwijl we allebei nog werken. We hopen dat ons huis dit jaar in juli helemaal afgewerkt zal zijn zodat we er aansluitend kunnen intrekken.”

Waarom eigenlijk hebben jullie gekozen voor houtskeletbouw?

“Om diverse redenen. Er is de lichte constructiemethode, natuurlijk. Hierdoor hoopten we niet met funderingspalen te moeten werken. Dat is helaas niet gelukt. Daarnaast is het met een bouwmethode als houtskeletbouw veel gemakkelijker om aan de strenge energienormen te voldoen. Werken met hout maakt het ook eenvoudiger om ventilatie-, sanitair- en elektriciteitsleidingen te plaatsen. Er moet veel minder gekapt en geslepen worden, omdat alles perfect past in een speciaal hiervoor voorziene spouw. Dat was voor ons erg belangrijk, vooral omdat we veel zelf wilden doen.”

Wonen jullie in een klassieke of moderne woning?

“We hebben gekozen voor een moderne, compacte woning met veel lichtinval. De Parma-gevelsteen van Vandersanden is gelijmd en de raamlijsten zijn zwart. Het is natuurlijk ook een lage-energiewoning. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, konden we kiezen voor een duurder afwerkingsniveau met onder andere een domotica-systeem van KNX.”

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij Horemans Houtskeletbouw? En wat was jullie eerste indruk?

“Tijdens een infodag van Ecobouwers hoorden we al goede dingen over Horemans Houtskeletbouw als aannemer. Dat werd bevestigd tijdens het eerste contact. We hadden onmiddellijk een zeer goed gevoel bij de manier waarop Sven (Horemans, nvdr) ons te woord stond. Het klikte. En dat was dan ook de belangrijkste reden om met Horemans Houtskeletbouw in zee te gaan.”

Hoe kijken jullie terug op de samenwerking?

“Zeer positief. Alle opmerkingen en vragen die we hadden tijdens het bouwproces, werden quasi direct door Sven beantwoord en/of opgelost. Aangezien we binnen alles zelf hebben gedaan, hadden we uiteraard veel vragen voor hem. (lacht) Daarnaast was Sven ook altijd aanwezig op de werfvergaderingen met de architect. Altijd nam hij de tijd om onze vragen te beantwoorden. Zelfs na de oplevering konden we nog een beroep doen op zijn expertise. Zeer fijne broers en een zeer fijn bedrijf om mee samen te werken, dus!”

Wilt u ook hét huis bouwen waar u van houdt? Neem contact met ons op.