Klantenverhalen: Rik en Lieve uit Herk de Stad

Rik Haspeslagh en Lieve Vanwing besloten begin 2016 hun woning in Schakkebroek (Herk de Stad) grondig te renoveren. Voor de coördinatie van de werken, rekende het koppel op Horemans Houtskeletbouw. Ondertussen wonen Rik en Lieve al een goed half jaar in hun vernieuwde woning.

Waarom hebben jullie je huis helemaal verbouwd? 

“Dat was in eerste instantie het plan niet. Het begon met de schuifdeur die versleten was. En van ‘t een kwam ‘t ander. Als we de schuifdeur vervangen, dan best ook de ramen. En als we de ramen vervangen, dan best ook het dak isoleren. Zo is de bal dus aan het rollen gegaan …”

“Je moet weten, we zijn in 1987 als eerste bewoners in deze sociale woning ingetrokken. In die tijd werd er nog niet veel aandacht geschonken aan isolatie en dergelijke. Daarnaast moesten we ons ook de vraag stellen of we hier wilden blijven wonen. Het antwoord daarop was positief: de kinderen wonen dichtbij, we hebben hier alles in de buurt en we wonen er graag. Het huis is met andere woorden perfect voor onze oude dag. Op basis daarvan besloten we een erg grondige renovatie te doen.”

Wat is er allemaal juist veranderd?

“Waar moeten we beginnen? De lijst is haast oneindig … Er zijn nieuwe muren waardoor de indeling drastisch is veranderd. Het totale raamoppervlak is maal drie gegaan. Overal steken nieuwe ramen. We beschikken over vloerverwarming en een warmtepomp. Er ligt een nieuwe vloer. Het dak is vernieuwd en geïsoleerd met i3-cellulosevlokken. Aan de buitenkant van onze woning zit buitenmuurisolatie, afgewerkt met witte crepi en lichtgrijze gevelplaten van Eternit. En ga zo maar verder.”

“Dit moet de eerste sociale woning zijn die een dusdanige verbouwing ondergaan heeft. We hebben er een volwaardige BEN-woning van gemaakt.”

Hoe zijn jullie eigenlijk terechtgekomen bij Horemans Houtskeletbouw?

“Het plan van onze architect stond ons heel erg aan, al dachten sommige aannemers daar anders over. Horemans bleek de enige te zijn die de werken kon en wilde uitvoeren volgens het lastenboek. Bovendien stelden alleen zij een fatsoenlijke offerte op.”

Vat de samenwerking met Horemans Houtskeletbouw eens samen.

“Horemans heeft bijna de hele coördinatie van het zware werk voor zich genomen. Hun ervaring met en kennis van isolatie en het uitsluiten van koudebruggen is enorm van pas gekomen. De samenwerking verliep uitstekend en de sfeer op de werf was leuk: humor langs twee kanten en we hebben Rob, de projectleider, heel goed leren kennen. Daarnaast hebben ze de werken kwalitatief hoogstaand uitgevoerd. Als er mensen met ervaring in de bouw langskomen, kijken zelfs zij daar van op.”

Wilt u zoals Rik en Lieve ook hét huis (ver)bouwen waar u van houdt? Neem contact met ons op.