Koud weer? Zo bespaart u op uw verwarmingskosten

De winter is in het land en dus draait uw verwarming op volle toeren. Het lekker warm hebben in uw woning zonder dat de verwarmingskosten de pan uit swingen? Vier tips voor als je (ver)bouwt, voor u geselecteerd door Horemans Houtskeletbouw:

1. Doordachte isolatie en luchtdichting

Dé structurele oplossing om warmte maximaal binnen te houden? Kwalitatieve thermische isolatie van uw dak, ramen, deuren en muren. Zo vermijdt u koudebruggen of thermische onderbrekingen.

Ook de luchtdichting is van groot belang. Want door elk gat en elke spleet baant koude zich een weg. Uw woning zo luchtdicht mogelijk maken? Hou tijdens de ontwerpfase al rekening met: de funderingsaanzet, het dak, doorboringen, ramen en deuren.

Bij Horemans Houtskeletbouw werken we met cellulose-isolatie (papiervlokken): kwalitatief én ecologisch. Meer weten?

2. Ramen en deuren

U versterkt de isolatie van uw woning extra met kwalitatieve raam- en deurprofielen. Ze zorgen voor beduidend minder warmteverlies. Bovendien zal uw binnenruimte veel aangenamer aanvoelen, want vervelende tocht geraakt er niet meer door.

Onze partner voor ramen en deuren is Baens nv. Dit bedrijf uit Kinrooi beschikt over een eigen hoogwaardige productie. Andere merken die we warm aanbevelen: Finstral en Reynaers Aluminium.

3. Het verwarmingssysteem

Welke energie? En welke installatie kiest u? Dat zijn belangrijke vragen bij de keuze van het verwarmingssysteem.

Is het ecologische aspect erg belangrijk voor u, ga dan voor een warmtepomp. Het haalt warmte uit grondwater, bodem of lucht en werkt op elektriciteit. Als hoog rendement en laag verbruik het meest van tel is, kies een condensatieketel. Dat is in vergelijking met een warmtepomp een goedkopere investering.

4. Ventilatie

Een goed geïsoleerde, luchtdichte woning beschikt best over balansventilatie oftewel ventilatiesysteem type D. Hiermee kan je gecontroleerd verluchten en door middel van een warmtewisselaar uw verlies warmte recupereren.

Let op bovenstaande tips als u (ver)bouwt en u krijgt er een ecologische lage-energiewoning voor in de plaats. Zo beperkt u niet alleen op uw verwarmingskosten, maar draagt u ook uw steentje bij aan het klimaat. De aarde zal u dankbaar zijn.

Meer weten? Neem contact met ons op.