3 voordelen van houtskeletbouw als droge bouwmethode

Terug naar het overzicht

houtskeletbouw verbruikt zeer weinig water

Houtskeletbouw is een droge bouwmethode, wat betekent dat er bij het bouwproces – zowel tijdens de productie, de bouwfase als de afwerking – maar zeer weinig water wordt gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld geen water nodig voor de aanmaak van gips en cement. Bij een traditioneel huis wordt bij de opbouw gemiddeld tussen de 5.000 en 6.000 liter water verbruikt. Bij houtskeletbouw is dit slechts 10 à 25% van deze hoeveelheid, soms zelfs nog lager. En dat maakt ook financieel een groot verschil.

houtskeletbouw heeft een korte doorlooptijd

Verder wordt ook de doorlooptijd – dat is de opeenvolging van de werken –aanzienlijk verkort. De montage duurt slechts enkele weken, waardoor de ruwbouw nauwelijks wordt blootgesteld aan weer en wind. Je hoeft dus ook niet lang te wachten voor de woning uitdroogt. Daarom kan je meteen na de afwerking al starten met schilderen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je woning vanaf dag één al optimaal isoleert. Bij de klassieke bouwwijze met metselwerk en bepleistering kan het tot wel een jaar duren voor alles is uitgedroogd en de isolatie 100% werkt.

Houtskeletbouw is veel minder afhankelijk van het weer

Een extra voordeel van droog bouwen is nog dat je niet zo afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Vorst, regen, wind en hitte hebben geen invloed op de kwaliteit of de mogelijkheid om een houtskelet te plaatsen.

Vragen over houtskeletbouw? Stel ze!

Heeft houtskeletbouw nog geheimen voor je? Niet voor ons. We beantwoorden graag al je vragen. Of maak even een afspraak om langs te komen. Onze deur staat voor je open, en de koffie pruttelt al.
T. 011 79 16 48
E. info@horemans-hsb.be