De vele voordelen van houtskeletbouw

Terug naar het overzicht

bouwen op maat

Duurzaam bouwen is vandaag de norm. En houtskeletbouw past daar als duurzame, ecologisch verantwoorde bouwmethode perfect in. Benieuwd naar alle voordelen?

Bouwen op maat: één van de vele voordelen: Houtskeletbouw is een bouwwijze waarbij je alle vrijheid hebt. Door het beperkte gewicht van de constructie heb je ook een minder zware fundering nodig. Hou je van modern, klassiek of landelijk? Kies je favoriete architectuurstijl. Wij bouwen jouw houtskeletwoning precies zoals jij het wil. En dat is slechts één van de vele voordelen van houtskeletbouw.

lage verwarmingskosten

Een houtskeletwoning is ideaal om optimaal te isoleren en luchtdicht te maken. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een BEN-woning, een passiefhuis of zelfs een nulenergiewoning. Het kost dus ook weinig energie om een houtskeletwoning te verwarmen. Door een goede luchtdichtheid of kierdichting is er geen energieverlies door kieren en spleten. In de winter is er zo minder warmteverlies en dringt de koude niet binnen. In de zomer gaat de koelere binnenlucht niet verloren en komt er geen warmte binnen. En de extra investering is met de huidige energieprijzen sneller terugverdiend!

kortere bouwtijd

Houtskeletbouw is op zich al een snelle bouwwijze, maar bij Horemans laten we het nóg sneller vooruitgaan. Want nog voor de werf start, maken we in ons eigen atelier al de panelen van het houtskelet en bestellen we het buitenschrijnwerk. Je woning is zo snel winddicht en door miniem watergebruik is er geen lange droogtijd nodig.

Hout is een natuurlijk, circulair en gezond bouwmateriaal waarmee je comfortabeler woont voor hetzelfde budget. Zo zorgt houtskeletbouw zomer en winter voor een natuurlijk vochtgehalte en blijf je vrij van condensatieproblemen. Het resultaat: een aangenaam, gezond binnenklimaat.