De vele voordelen van houtskeletbouw

Terug naar het overzicht
Duurzaam bouwen is vandaag de norm. En houtskeletbouw past daar als duurzame, ecologisch verantwoorde bouwmethode perfect in. Benieuwd naar alle voordelen?

Bouwen op maat: één van de vele voordelen
Houtskeletbouw is een bouwwijze waarbij je alle vrijheid hebt. Door het beperkte gewicht van de constructie heb je ook een minder zware fundering nodig. Hou je van modern, klassiek of landelijk? Kies je favoriete architectuurstijl. Wij bouwen jouw houtskeletwoning precies zoals jij het wil. En dat is slechts één van de vele voordelen van houtskeletbouw.

Duurzaamheid is top
Er is voor houtskeletbouw minder energie nodig dan voor bouwmethodes met andere materialen. Verder gebruikt Horemans Houtskeletbouw ecologisch verantwoord PEFC- of FSC-hout uit duurzaam bosbeheer dat als bouwmateriaal ook aan CO²-opslag doet.
Door te bouwen met verantwoord hout wordt iedere boom die we gebruiken opnieuw aangeplant. Dat zorgt voor nieuwe CO²-opslag én hout voor onze toekomstige projecten.

Lage verwarmingskosten
Een houtskeletwoning is ideaal om optimaal te isoleren en luchtdicht te maken. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een BEN-woning, een passiefhuis of zelfs een nulenergiewoning. Het kost dus ook weinig energie om een houtskeletwoning te verwarmen.
Door een goede luchtdichtheid of kierdichting is er geen energieverlies door kieren en spleten. In de winter is er zo minder warmteverlies en dringt de koude niet binnen. In de zomer gaat de koelere binnenlucht niet verloren en komt er geen warmte binnen.
En de extra investering is met de huidige energieprijzen sneller terugverdiend!

Kortere bouwtijd
Houtskeletbouw is op zich al een snelle bouwwijze, maar bij Horemans laten we het nóg sneller vooruitgaan. Want nog voor de werf start, maken we in ons eigen atelier al de panelen van het houtskelet en bestellen we het buitenschrijnwerk. Je woning is zo snel winddicht en door miniem watergebruik is er geen lange droogtijd nodig.

Hout is een natuurlijk, circulair en gezond bouwmateriaal waarmee je comfortabeler woont voor hetzelfde budget. Zo zorgt houtskeletbouw zomer en winter voor een natuurlijk vochtgehalte en blijf je vrij van condensatieproblemen. Het resultaat: een aangenaam, gezond binnenklimaat.

Zorgeloos bouwen
Zorgvuldig maken we alle constructietekeningen zelf, overlopen we vooraf mogelijke knooppunten en bespreken al je wensen. Gevolg: een vlotte en zorgeloze bouw.
Elke woning bouwen we virtueel op het tekenscherm waardoor we al veel (of de meeste) conflicten in de voorbereidingen kunnen uitsluiten.

Geen koudebruggen
Onze houtskeletbouwwoningen zijn dankzij de doordachte isolatie vrij van koudebruggen of thermische onderbrekingen.

Droge en schone bouwmethode
Zowel tijdens de productie, de bouwfase als de afwerking gebruiken we amper water. En omdat de montage slechts enkele weken duurt, wordt de ruwbouw nauwelijks blootgesteld aan weer en wind. Houtskeletbouw is dus een droge bouwmethode waardoor de afwerking en het verven direct kunnen starten.

Onzichtbare leidingen
Alle leidingen zoals ventilatiebuizen en verwarmings- en elektriciteitskabels werken we weg in een speciale spouw, zowel in de wanden als in de tussenvloeren. In je huis zal dus geen enkele leiding zichtbaar zijn.