houtskeletbouw als duurzame bouwmethode

Terug naar het overzicht

horemans houtskeletbouw gebruikt enkel Ecologisch verantwoord hout

Bij Horemans Houtskeletbouw kiezen we bewust voor een duurzaam bouwmateriaal: we gebruiken ecologisch verantwoord PEFC- of FSC-hout dat voortkomt uit duurzaam bosbeheer. Belangrijk daarbij is dat iedere boom die wordt gekapt voor de productie steeds opnieuw wordt aangeplant. Zo blijft er genoeg groen over om van te genieten. Verder gaat er ook niets van dat hout verloren. Het houtafval dat tijdens het productieproces overblijft, wordt opnieuw gerecycleerd tot bijvoorbeeld houtpellets, papier en vezelplaten.

CO²-opslagplaats

Bomen nemen CO² op en geven zuurstof af. Daarnaast is hout een dankbaar bouwmateriaal, want ook het hout dat gebruikt wordt als bouwmateriaal slaat CO²-op. De koolstof blijft in het hout zitten en wordt dus niet terug in de omgeving gebracht. Wanneer het hout dan in houtskeletbouw wordt verwerkt, blijft de koolstof gefixeerd. Bij traditionele bouwmaterialen is er wel een grote CO²-uitstoot.

Houtskeletbouw heeft minder uitstoot en verbruikt minder energie

Tot slot is er voor houtskeletbouw ook minder energie nodig dan voor bouwwerken met klassieke materialen. Een groot stuk van onze werkzaamheden gebeurt in ons atelier onder geconditioneerde omstandigheden. Daardoor beperken we onnodige transportbewegingen van en naar de bouwplaats. Verder stoot het transport dat wel nodig is minder CO² uit omdat het niet zo zwaar beladen is dan bijvoorbeeld bij beton of staal.
Wie kiest voor houtskeletbouw zorgt er mee dus mee voor dat onze bossen in optimale conditie blijven.

Vragen over houtskeletbouw? Stel ze!

Heeft houtskeletbouw nog geheimen voor je? Niet voor ons. We beantwoorden graag al je vragen. Of maak even een afspraak om langs te komen. Onze deur staat voor je open, en de koffie pruttelt al.
T. 011 79 16 48
E. info@horemans-hsb.be