HOUTSKELETBOUW: GOED GEÏSOLEERD, KIERDICHT EN ENERGIEZUINIG

Terug naar het overzicht

HOUTSKELETBOUW MAAKT GEBRUIK VAN EEN ECOLOGISCHE ISOLATIELAAG

Bij houtskeletbouw wordt de woning allereerst volledig visueel opgebouwd via 3D-software bij ons op kantoor. Een van de voordelen is dat daardoor een hoge isolatiewaarde mogelijk is. Enkel de buitenschil wordt op de werf gemaakt. Die bestaat bijvoorbeeld uit een bekleding met steenstrips, pleisterwerk, hout of baksteen. Wil je graag een hogere isolatiewaarde? Geen probleem! We kunnen de wanden dikker maken zodat er meer ruimte voor isolatie is. Ook wordt er vóór het skelet langs aanvullende isolatie geplaatst. Dat zorgt voor een tweede isolatielaag zonder thermische onderbrekingen van hout.

HOUTSKELETBOUW IS ENERGIEZUINIG

Het energieconcept van een houtskeletbouwwoning begint al in het kantoor. In tegenstelling tot klassieke bouwwijzen worden dikke isolatiepakketten in het skelet geplaatst. Dat kan natuurlijk onder perfecte, droge omstandigheden gebeuren. Het isolatiemateriaal wordt naadloos aangebracht en ingekapseld. Doordat dit altijd op zijn plaats is gefixeerd, blijft het altijd droog en hebben vocht en water geen kans het aan te tasten.

HOUTSKELETBOUW HEEFT EEN KIERDICHTE SCHIL

Het is dan ook essentieel om een goed geïsoleerde kierdichte schil te maken met een hoge isolatiewaarde. In onze houtskeletbouw kunnen we zonder superdikke wanden zeer hoge isolatiewaarden behalen. Een ander voordeel is dat het wooncomfort in een kierdichte woning vele malen hoger ligt dan een traditionele woning.