Toekomst met Hout: Hernieuwbaarheid, CO2-Opslag en Bouwefficiëntie

Terug naar het overzicht

Hernieuwbaarheid van hout - elke boom telt

Bij Horemans Houtskeletbouw nemen we de verantwoordelijkheid voor onze natuurlijke hulpbronnen uiterst serieus. Wij begrijpen het belang van duurzaam bosbeheer en zetten ons daarom in voor de hernieuwbaarheid van hout. Ons hout is afkomstig uit bossen die verantwoord worden beheerd, waarbij we ervoor zorgen dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant.

Deze benadering garandeert niet alleen de continuïteit van het boslandschap, maar draagt ook bij aan de ecologische balans. Door deze verantwoordelijke houding verzekeren we dat onze houtproducten niet alleen van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan onze planeet.

hout: een natuurlijke co2 opslagplaats

Hout draagt niet alleen bij aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer, maar slaat het ook op. Tijdens de groeifase nemen bomen actief CO2 op, waarna het hout dit zelfs na het kappen vasthoudt. Dit betekent dat houtproducten die niet worden verbrand, de opgeslagen CO2 blijven vasthouden. Deze eigenschap maakt hout een uitzonderlijk materiaal in onze missie om milieuvriendelijker te zijn. Door hout in onze projecten te gebruiken, werken we actief aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk en het bevorderen van een gezondere planeet voor toekomstige generaties.

Houtbouw: Snellere Huisvesting, Eerdere Huurinkomsten

De snelheid en efficiëntie van houtbouw zijn cruciaal in het versnellen van het bouwproces. Deze bouwtechniek maakt het mogelijk om projecten sneller te voltooien, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen en minder overlast tijdens de bouw. Deze methode biedt niet alleen voordelen voor ontwikkelaars en woningcorporaties, maar draagt ook bij aan het sneller huisvesten van mensen die op zoek zijn naar een woning, wat resulteert in vroegere inkomsten uit huur. De groeiende populariteit en acceptatie van houten woningen tonen aan dat houtbouw een veelbelovende oplossing is voor de toenemende vraag naar duurzame en betaalbare huisvesting.