Slim (ver)bouwen aan uw toekomst

Door te kiezen voor een kwalitatieve, duurzame woning bouwt u aan uw toekomst én denkt u aan de natuur. Hoezo? U verhoogt uw wooncomfort én u bespaart op uw energiefactuur. Slim (ver)bouwen omvat meer dan een uitgestippeld plan: niets mag u aan het toeval overlaten. Waar moet u zeker rekening mee houden?

Duurzame en kwalitatieve materialen

Alles start met de basis. En de basis van een goede woning zijn duurzame en kwalitatieve materialen. Denk maar aan ramen, deuren, gevelbekleding, warmtepompen, condensatieketels … Met duurzame materialen worden niet alleen moderne, hoogtechnologische methodes bedoeld. Ook traditionele producten zoals hout vallen onder deze categorie. Hout wordt bijvoorbeeld al duizenden jaren gebruikt als bouwmateriaal.

Kwalitatieve thermische isolatie

Koude baant zich een weg door elk gat. Hou daarom rekening met luchtdichting tijdens de ontwerpfase: het dak, doorboringen, ramen en deuren. Dan voorkomt u koudebruggen en bijhorende negatieve gevolgen zoals warmteverlies, condensatie, schimmels en een hoge energiefactuur. De binnenruimte van een woning met kwalitatieve thermische isolatie voelt trouwens altijd aangenaam aan, want vervelende tocht kan er niet binnen. Meer weten over isolatie?

Energiepremies

Door slim te (ver)bouwen bespaart u niet alleen op uw toekomstige energiefactuur. U komt ook in aanmerking voor de energiepremies van de Vlaamse Overheid. Een volledig beeld over de premies voor bestaande en nieuwe woningen vindt u op de website van Vlaanderen is Energie.

Horemans Houtskeletbouw laat niets aan het toeval over bij het (ver)bouwen van duurzame en energievriendelijke woningen. Ontdek hoe we te werk gaan. Meer weten? Contacteer ons.