Zo herken je een betrouwbare aannemer

Op zoek naar een betrouwbare aannemer? Bouwunie stelde onlangs een handige checklist samen. Ideaal om bij de hand te houden in uw zoektocht naar een echte vakman. De volledige lijst downloadt u onderaan, wij vatten het belangrijkste alvast voor u samen.

 1. Duidelijk contract
  U herkent een goede aannemer aan de contracten die hij opstelt: volledig en gedetailleerd. Zo vermijdt u discussies achteraf. Wat moet er zeker in het contract staan? Prijsafspraken, uitvoeringstermijn, overwerken, uitgewerkte lastenboeken …
   
 2. Concreet advies
  Een vakman geeft nuttig advies, al van bij het eerste contact en dus nog voor dat u met hem in zee gaat. Hij adviseert u over technische zaken, maar evengoed over fiscale voordelen zoals energiepremies.
   
 3. Herkenbaar en vindbaar
  Informatie over een vakman en zijn bedrijf bekomt u in een handomdraai. Bijvoorbeeld via een heldere website, uitgewerkte offerte, concrete factuur, verzorgde camionettes, naamkaartjes …
   
 4. Kwaliteit voor prijs
  Alles heeft zijn prijs. Zo ook kwaliteit. Komt u in contact met aannemers die wel heel erg ver onder de prijs gaan? Zet alles op een rijtje en stel kritische vragen. Controleer zeker ook of hij schulden heeft en de werken mag en kan uitvoeren.
   
 5. Rechtdoorzee communicatie
  Zoals in alle situaties is het belangrijk dat de communicatie open en eerlijk is in twee richtingen. Alleen zo brengt u samen het bouwproces tot een goed einde.
   
  Download de volledige checklist. Heeft u vragen over het bouwproces en/of houtskeletbouw? Aarzel niet en contacteer ons.