U bent hier:
houtskeletbouw
>
houtskeletbouw isolatie

Houtskeletbouw en isolatievoor elkaar gemaakt

Wil je een energiezuinige woning bouwen met een optimale isolatie? Dan staat houtskeletbouw vast en zeker bovenaan je lijst. Om te beginnen isoleert hout tot vijftien keer beter dan beton. Maar het geheim zit hem vooral in een goed geïsoleerde bouwschil. En houtskeletbouw is daarvoor de perfecte match.

Doordachte isolatie, altijd op het juiste peil.

Bij de bouw van je houtskeletwoning werken we bij elke stap volgens een doordachte aanpak. En dus ook op het vlak van isolatie en luchtdichtheid.
Om voor elk bouwproject de gewenste isolatiewaarden te creëren, werken we samen met Isoproc Solutions. Dat is een Belgisch bedrijf met een eigen productie en een absolute specialist op het vlak van isolatiesystemen.
Samen met die isolatiepartner realiseerde Horemans al tal van projecten. Wil je een lage-energiewoning, een BEN-woning, een passiefhuis of een nulenergiewoning?
#01

Damp-open beplating

#02

Luchtdicht

#03

Isoleren

#04

Controle luchtdichting

Vragen over houtskeletbouw? Stel ze.

Heeft houtskeletbouw nog geheimen voor je? Niet voor ons. We beantwoorden graag al je vragen. Of maak even een afspraak om langs te komen. Onze deur staat voor je open, en de koffie pruttelt al.
T. 011 79 16 48
E. info@horemans-hsb.be

Winddicht

Stilstaande lucht is van belang voor een optimale isolatie. Er mag dus geen koude of warme lucht van buiten naar binnen blazen.

Damp-open

De buitenkant van de constructie moet damp-open zijn. Zo kan waterdamp van binnen afgevoerd worden.

Luchtdicht

Aan de binnenzijde van de houtskeletconstructie bevindt zich de luchtdichting. De dampremmers laten geen lucht, maar wel een gecontroleerde hoeveel waterdamp door. Dit garandeert de werking van het damp-open- systeem.

Controle luchtdichting

Houtskeletconstructies worden getest op een goede luchtdichting met de blowerdoortest. Voor lage-energiewoningen en passiefwoningen trachten we respectievelijk onder 1.0 en 0.6 luchtwisselingen per uur te blijven.

Enkele recente houtskeletbouwprojecten

Of onze klanten tevreden zijn? Dát vertellen wij niet. Maar wel zijzelf!
Want ook ná de oplevering van hun houtskeletbouw hebben ze het bij ons nog voor het zeggen.
Graag vrijblijvend adviesvoor jouw houtskeletwoning?
Contacteer ons