U bent hier:
houtskeletbouw
>
De voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw:veel voordelen, nóg meer duurzaamheid.

Houten woningen bestaan al eeuwen, want hout is een natuurlijk en sterk materiaal dat zeer geschikt is om te bouwen. Vandaag is duurzaam bouwen een logische, toekomstgerichte keuze die vele voordelen biedt. En houtskeletbouw past daar als duurzame, ecologisch verantwoorde bouwmethode perfect in.

Wat is houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij – eenvoudig gesteld – houten stijlen en balken de dragende elementen vormen. De basisconstructie van het huis bestaat dus uit een houten geraamte.
De vloeren van de verdiepingen en ook het dak worden uitgevoerd in hout, de fundering en de vloer op de begane grond in beton – zoals bij de traditionele bouwmethode. Een doordachte opbouw garandeert uitstekende stabiliteit, akoestische en thermische isolatieprestaties. In België valt de keuze voor de afwerking van de buitengevels vaak op een bakstenen laag, maar ook bepleistering, beplating of een houten bekleding zijn perfect mogelijk.
De ruimte tussen de stijlen vullen we op met isolatiemateriaal en werken we aan beide zijden af met een versterkte gipsplaat. Houtskeletbouw is dan ook ideaal om je woning zeer goed te isoleren en luchtdicht te maken. Maar je profiteert meteen van nog heel wat andere pluspunten.

Bouw op maat plus talvan andere voordelen.

Weet jij al precies hoe je wil bouwen? Of ben je nog zoekende? Met houtskeletbouw heb je alle vrijheid. Bij Horemans bouwen we al bijna 40 jaar houtskeletwoningen op maat en helpen we je graag met deskundig advies. Hoe jij wil wonen, zo kunnen wij het bouwen. En dat is slechts één van de vele voordelen van houtskeletbouw.
#01
#02
#03
#04
#05
#06
#07
#08
#09

#01: Duurzaamheid is top

Voor houtskeletbouw is er minder energie nodig dan voor bouwwerken met andere materialen. Verder gebruiken we ecologisch verantwoord PEFC- of FSC-hout uit duurzaam bosbeheer dat als bouwmateriaal ook aan CO²-opslag doet.

#02: Lage verwarmingskosten

Een houtskeletwoning is supergeschikt om optimaal te isoleren en luchtdicht te maken. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een BEN-woning, een passiefhuis of zelfs een nulenergiewoning. Het kost dus ook weinig energie om een houtskeletwoning te verwarmen.

#03: Kortere bouwtijd

Houtskeletbouw is een snelle bouwwijze, en bij Horemans nóg sneller. Want nog voor de werf start, maken we in ons eigen atelier al de panelen van het houtskelet en bestellen we het buitenschrijnwerk. Je woning is snel winddicht en door miniem watergebruik is er geen lange droogtijd nodig.

#04: Zorgeloos bouwen

Zorgvuldig maken we alle constructietekeningen zelf, overlopen vooraf mogelijke knooppunten en bespreken al je wensen. Gevolg: een vlotte en zorgeloze bouw.

#05: Elke bouwstijl

Houtskeletbouw biedt enorm veel flexibiliteit. Door de lichtheid van de constructie heb je ook een minder zware fundering nodig. Hou je van modern, klassiek of landelijk? Kies de architectuurstijl van jouw voorkeur.

#06: Gezond wooncomfort

Hout is een natuurlijk, circulair en gezond bouwmateriaal waarmee je comfortabeler woont voor hetzelfde budget. Zo zorgt houtskeletbouw zomer en winter voor een natuurlijk vochtgehalte en blijf je vrij van condensatieproblemen. Het resultaat: een aangenaam, gezond binnenklimaat.

#07: Geen koudebruggen

Onze houtskeletbouwwoningen zijn dankzij de doordachte isolatie vrij van koudebruggen of thermische onderbrekingen.

#08: Onzichtbare leidingen

Alle leidingen zoals ventilatiebuizen en verwarmings- en elektriciteitskabels werken we weg in een technische spouw, zowel in de wanden als in de tussenvloeren. In je huis zal dus geen enkele leiding zichtbaar zijn.

#09: Droge en schone bouwmethode

We gebruiken zowel tijdens de productie, de bouwfase als de afwerking amper water. En omdat de montage slechts enkele weken duurt, wordt de ruwbouw nauwelijks blootgesteld aan weer en wind. Houtskeletbouw is dus een droge bouwmethode waardoor de afwerking en het verven direct kunnen starten.

Zoveel klanten, zoveel verhalen

Of onze klanten tevreden zijn? Dát vertellen wij niet. Maar wel zijzelf! Want ook ná de oplevering van hun houtskeletbouw hebben ze het bij ons nog voor het zeggen.
Graag vrijblijvend adviesvoor jouw houtskeletwoning?
Hoe zie jij je droomgevel?