Horemans, een naam waarop je met vertrouwen jouw houtskeletwoning kan bouwen.
Om jouw toekomstige thuis echt naar jouw wens te laten bouwen, wil je zekerheid. Die vind je bij Horemans Houtskeletbouw. Als trots familiebedrijf – met generaties ervaring in het bouwen en verbouwen met hout – zijn we al 40 jaar dé specialist in duurzame houtskeletbouw op maat. Met onze massa’s expertise en vakmanschap, innovatieve visie en persoonlijke aanpak bouwen we je woning precies zoals jij het wil.
Waarom elke Horemans houtskeletwoning oersterke wortels heeft.
Horemans Houtskeletbouw heeft krachtige roots die behoorlijk terug in de tijd liggen:

1984

In maart 1984 richtte Danny Horemans de Schrijnwerkerij Horemans op. De basis was de aankoop van een combiné-houtbewerkingsmachine waarmee hij aan de slag ging in het ouderlijk huis in Meeuwen. Niet zonder succes, want geregeld was er extra ruimte nodig en die werd er dan ook bijgebouwd.

1993

Wat aanvankelijk startte als timmerbedrijf groeide al heel snel uit tot een algemene bouwonderneming met als belangrijkste focus houtskeletbouw. Die ambitie had Danny al lang. Door zich te richten op deze innovatieve bouwmethode was Horemans in België een echte pionier. Nog altijd is die vooruitstrevende visie een huiskenmerk van Horemans Houtskeletbouw.

2002

Met het oog op verdere groei en om de kwaliteit van de productie- activiteiten te kunnen blijven garanderen, kocht Horemans aan het eind van de jaren ‘90 een stuk grond op het industrieterrein in Meeuwen. Daar werd dan in 2002 een nieuw bedrijfsgebouw neergezet en is nog steeds de huidige locatie.

2003

Sinds 2003 hebben Danny’s zonen Sven en Wim Horemans als tweede generatie de leiding in handen. Het is een sterke garantie voor de continuïteit van de waarden waarmee Horemans altijd werkte en uitgroeide tot dé specialist houtskeletbouw. Als (h)echt familiebedrijf combineert het hoge kwaliteitseisen met een eigen productie en een persoonlijke aanpak. De woonwens van de klant staat daarbij altijd centraal.

2022

Als een sterk familiebedrijf met trouw personeel, véél vakmanschap en een vooruitstrevende visie zijn we jouw partner als je slim, energiezuinig en toekomstgericht wil bouwen. Daarvoor kijken ook wij ambitieus vooruit met een versterkt merk, een performant verhaal en een dynamische uitstraling.
En dat willen we nu nog meer tonen met ons nieuwe logo. Puur en transparant. Net zoals onze aanpak, communicatie en service. Want bouwen doe je in vertrouwen. En daar teken jij toch ook voor?

Ons Horemans-team, houtskeletbouwspecialisten uit één stuk.

Het team van Horemans bestaat stuk voor stuk uit echte bouwspecialisten die samen een enorme bagage bezitten. Zij vormen de echte kracht waarmee we voor iedere bouwuitdaging een oplossing kunnen bieden. Een hechte, hands-on groep met de juiste mix van vakbekwaamheid, ervaring en expertise. Er is zelfs iemand die hier al meer dan 25 jaar het beste van zichzelf geeft. Als bedrijf zijn we dan ook trots op onze ploeg en kijken we telkens weer vol vertrouwen uit naar het volgende bouwproject dat we samen voor onze klanten neerzetten.

Waarom kies je voor Horemans Houtskeletbouw?

Wij bouwen een kwaliteitsvolle woning precies naar jouw wensen
Ecologisch verantwoord hout met PEFC- of FSC-label
Met de juiste mix van vakmanschap en service werken we superflexibel
Familiebedrijf met trouw en vakkundig personeel
Open, eerlijke en correcte communicatie en prijzen
Al 40 jaar ervaring en vakmanschap
Wij produceren ieder houtskelet volledig zelf
Meer dan 700 huizen gebouwd voor tevreden klanten

De productie van jouw houtskeletwoning begint in ons eigen atelier.

Bij Horemans Houtskeletbouw ontwikkelen, maken én plaatsen we jouw houtskeletbouw- woning volledig zelf. We hebben alle kennis en technische infrastructuur in huis om ieder houtskeletbouwproject tot in het kleinste detail perfect te vervaardigen.
# 01
De productie van de houtskeletwanden gebeurt dus volledig in ons eigen atelier. Hiervoor beschikken we over een modern computergestuurd machinepark waardoor we met de grootste precisie elke gewenste skeletbouwwand kunnen produceren. Dankzij het automatisch vernagelen op de vooraf berekende posities verkrijgen we bijvoorbeeld steeds de juiste waarden en de gewenste stevigheid.
# 02
De houtskeletwanden worden dan kant-en-klaar naar de bouwlocatie gebracht. Onze vakmannen die alles in ons atelier voorbereiden, blijven ook op de werf betrokken van de start van de werken tot de finale afwerking.
# 03
Na de zorgvuldige afwerking is een houtskeletbouwwoning niet meer te onderscheiden van een traditioneel gebouwde woning. Zo kunnen we de gevels – net zoals bij klassieke woningbouw – afwerken met de gevelstenen, het hout, het pleisterwerk of de gevelplaten naar jouw persoonlijke smaak.
# 04
Wil je een lage-energiewoning, een passiefhuis, een BEN-woning of een nul-energiewoning? Horemans Houtskeletbouw bouwt het huis dat jij wenst.

Horemans houdt woord: onze 4 bouwbeloftes.

Plannen voor een eigen huis? Dan kijk je vast al uit naar je eigen gezellige thuis. Maar, bezint voor ge bouwt! Want dan is het slim om voor een kwaliteitsvolle, duurzame en energiezuinige woning te gaan. Houtskeletbouw is dan een hele slimme keuze. En houtskeletbouw van Horemans de állerslimste. Zeker als je onze vier bouwbeloftes kent.

Horemans bouwt naar jouw wensen

Hoe jij jouw droomhuis ziet, zo bouwen wij het. Precies op jouw maat. Wil je modern, landelijk of klassiek? Ga je voor ingetogen of een opvallend accent? We luisteren écht naar je persoonlijke wensen en maken ze realiteit.

Horemans bouwt binnen jouw budget

Een huis bouwen, is een belangrijke beslissing. Ook financieel. Logisch dat je waar voor je geld wil. Vooraf bekijken we samen grondig je bouwbudget en bespreken we alle opties zodat jij doordacht kan beslissen. Zo betaal je op het einde geen cent te veel

Horemans bouwt volgens planning

Weet je al precies hoe jouw droomwoning er uitziet en ligt je verhuisdatum al vast? Of ben je nog zoekende en moet alles nog concreet worden? In beide gevallen werken we in samenspraak met jou een realistische planning uit en houden we ons eraan.

Horemans bouwt volgens de afspraken

Dankzij onze jarenlange praktijk- ervaring en onze uitgebreide expertise kennen we het bouwproces van houtskeletwoningen door en door. We geloven sterk in een persoonlijke en open communicatie, en houden ons aan gemaakte afspraken.
Graag vrijblijvend adviesvoor jouw houtskeletwoning?
Contacteer ons